söndag 2 september 2012

Sockerkaka. (tårtbotten)

4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
60 g vegetabiliskt margarin (eller 4 msk rapsolja)
1 dl soja/havregrädde (eller sojamjölk)
1 3/4-2 dl sojamjölk

  • Smält margarinet.
  • Rör ihop mjöl, socker, bakpulver & vaniljsocker.
  • Vispa med elvisp ner margarin, sojagrädde & sojamjölk.
  • Vispa ihop någon minut. Häll i en smord, bröad kakform & grädda i 175 grader 25-30 minuter.
  • Känn med en provsticka om kakan är klar, provstickan ska då inte vara kladdig.
  • Låt kakan svalna innan du tar av kanten och serverar.
  • Gräddar du kakan i en avlång form så tar den 30-40 minuter att bli klar.
  • Till tårta delar du kakan i två bottnar med en tandad stor kniv eller en tårtdelare.
Recept från vegania.net

Obs! Jag använde endast sojamjölk, ingen soja/havregrädde.
& jag använde veg. margarin - inte rapsolja.

Rekommenderas.