4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
60 g vegetabiliskt margarin (eller 4 msk rapsolja)
1 dl soja/havregrädde (eller sojamjölk)
1 3/4-2 dl sojamjölk
- Rör ihop mjöl, socker, bakpulver & vaniljsocker.
- Vispa med elvisp ner margarin, sojagrädde & sojamjölk.
- Vispa ihop
någon minut. Häll i en smord, bröad kakform & grädda i 175 grader
25-30 minuter.
- Känn med en provsticka om kakan är klar, provstickan ska
då inte vara kladdig.
- Låt kakan svalna innan du tar av kanten och
serverar.
- Gräddar du kakan i en avlång form så tar den 30-40 minuter att
bli klar.
-
Till tårta delar du kakan i två bottnar med en tandad stor kniv eller en tårtdelare.
Recept från vegania.net
Obs! Jag använde endast sojamjölk, ingen soja/havregrädde. & jag använde veg. margarin - inte rapsolja. |