lördag 1 september 2012

Prinsesstårta.

Det här blir min första veganska tårta. ever. Det ska bli kul & spännande!
Jag pendlade mellan chokladtårta & mellan prinsesstårta.
Men i sista sekunden blev det verkligen prinsesstårta.
Den ska bakas ihop imon samt ätas imon. Nonmom!

Tårtbotten. (sockerkaka)

4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
60 g vegetabiliskt margarin (eller 4 msk rapsolja)
1 dl soja/havregrädde eller sojamjölk
1 3/4-2 dl sojamjölk

Prinsesstårtan.

1 sockerkaka.
Ca 1 dl sylt eller mixade bär (jordgubbar, hallon eller blåbär)
Ca 2 dl vegansk vaniljkräm (hemmagjord eller färdigköpt)
Ca 3 dl vispbar vegansk grädde


Bilder från kakboken.se Recept från Vegania.net.

Rekommenderas.